Locatie: Waddinxveen Noord
Opdrachtgever: Gemeente Waddinxveen
Architect: De Zwarte Hond

Nieuwbouw Brede School in Waddinxveen Noord

Brede school met een paviljoen in het groen

2019


Sep van Ekeren

Sep van Ekeren

Bedrijfsleider BVR Bouw

Neem contact op

Via aanbesteding heeft BVR opdracht gekregen van Gemeente Waddinxveen voor het realiseren van de nieuwbouw van scholen in Waddinxveen Noord. BVR Bouw heeft de nieuwbouw van de brede school gerealiseerd, medio juli 2019 is de school opgeleverd. Deze opdracht omvatte de realisatie van een schoolgebouw aan het park achter de Albert Heijn aan de Willem de Zwijgerlaan. In het gebouw zijn meerdere scholen gehuisvest: basisschool De Regenboog en de Koning Willem Alexander basisschool. De derde ‘bewoner’ is Kinderdagverblijf Quadrant.

Het gebouw heeft een kruisvormige plattegrond en bestaat uit twee bouwlagen. Op twee plekken is er een opbouw op het dak ontworpen, wat ruimte biedt voor installaties. In het gebouw wordt gebruik gemaakt van een warmtepomp en er zijn zonnepanelen op het dak geplaatst. In het gebouw bevinden zich zowel ruimtes die gedeeld worden door alle organisaties, als ruimtes die door de organisaties individueel zullen worden gebruikt. Ruimtes die bijvoorbeeld worden gedeeld zijn de entree/hal met daarin een keuken en een speelzaal. Het betreft een maximaal 12 meter hoog ‘paviljoen in het groen’ van circa 3.500 m² bvo met over 2 bouwlagen 29 lokalen voor circa 580 leerlingen.

Vraag

Gemeente Waddinxveen vroeg BVR Bouw een brede school te realiseren waarin basisschool De Regenboog, de Koning Willem Alexander basisschool en Kinderdagverblijf Quadrant zijn gehuisvest.

Resultaat

De opdracht omvatte de realisatie van een brede school met 29 lokalen en ruimte voor 580 leerlingen. Het kruisvormige gebouw heeft 2 verdiepingen en een max. hoogte van 12 meter. Het is voorzien van een warmtepomp, zonnepanelen en gedeelde ruimtes, en is in juli 2019 opgeleverd.

Concept

Het concept idee achter de nieuwbouw van scholen in Waddinxveen Noord is het realiseren van een duurzaam, multifunctioneel schoolgebouw waarin meerdere scholen en een kinderdagverblijf gehuisvest zijn. Het gebouw heeft een kruisvormige plattegrond en maakt gebruik van een warmtepomp en zonnepanelen. Er zijn zowel gedeelde als individuele ruimtes en het gebouw heeft een maximale hoogte van 12 meter.

Werkmaatschappijen

Tonny Vromans en Peter Suijkerbuijk over BVR Groep

"Wij zijn een no-nonsense familiebedrijf"

"Wat maakt BVR Groep zo bijzonder? Als familiebedrijf zijn we breed georiƫnteerd met projectontwikkeling en werkmaatschappijen die zich richten op diverse doelgroepen. We onderscheiden ons door onze innovatiekracht, duurzaamheid en transparantie. Ervaar het zelf!" - Tonny Vromans, Directeur.

Hoe kan ik je helpen?

Volg ons op social media