Locatie: Tilburg
Opdrachtgever: Study Studio Park Tilburg Alpha B.V.
Architect: Storimans Wijffels Architecten

Study Studio Park Tilburg Alpha in Tilburg

Van datacenter naar studentenwoningen

2022


Sep van Ekeren

Sep van Ekeren

Bedrijfsleider BVR Bouw

Neem contact op

In Tilburg aan de Professor Verbernelaan heeft BVR Bouw het voormalige datacenter getransformeerd naar (96) studentenwoningen. Daarvoor is het gebouw inpandig gestript en is het aanwezige asbest gesaneerd. In september 2021 is gestart met de constructieve sloop van het gebouw. Dit betrof tevens het slopen van de bovenste (2e) verdieping. Daarna werden begane grond en eerste verdieping met 4 bouwlagen opgetopt. Het project betreft een herontwikkeling van BVR VastgoedOntwikkeling.

De commerciële plint/kelder is december 2022 opgeleverd en betreft een operationele ingebruikname van Fysio ruimten, Huisartsenpost en  Fitnessruimte.

 

Vraag

Transformeer het voormalige datacentrum van Tilburg naar een modern studentenpand waarin 96 studenten kunnen worden gehuisvest. 

Resultaat

BVR Bouw BV transformeerde het voormalige datacenter aan de Professor Verbernelaan in Tilburg naar 96 studentenwoningen. Het gebouw werd inpandig gestript, asbest gesaneerd en opgetopt met 4 bouwlagen. De commerciële plint/kelder wordt afgebouwd en opgeleverd op 22 december 2022. Het project betreft een herontwikkeling van BVR VastgoedOntwikkeling BV.

Concept

Het concept bevat de transformatie van een voormalig datacenter naar 96 studentenwoningen, waarbij het gebouw inpandig gestript en opgetopt is. 

Werkmaatschappijen

Tonny Vromans en Peter Suijkerbuijk over BVR Groep

"Wij zijn een no-nonsense familiebedrijf"

"Wat maakt BVR Groep zo bijzonder? Als familiebedrijf van 39 jaar zijn we breed georiƫnteerd met projectontwikkeling en werkmaatschappijen die zich richten op diverse doelgroepen. We onderscheiden ons door onze innovatiekracht, duurzaamheid en transparantie. Ervaar het zelf!" - Tonny Vromans, Directeur.

Hoe kan ik je helpen?

Bij BVR Groep staan we altijd voor je klaar. Neem contact op via e-mail, telefoon of social media. Onze calamiteitendienst is 24/7 bereikbaar op 0900-2874857.

Sep van Ekeren

Sep van Ekeren

Bedrijfsleider BVR Bouw

Volg ons op social media