BVR Nieuws

Opdracht realisatie IKC De Noord

BVR Nieuws


Sep van Ekeren

Sep van Ekeren

Bedrijfsleider BVR Bouw

Neem contact op

BVR Bouw heeft opdracht voor de realisatie van het nieuwe Integraal Kindcentrum IKC De Noord. Een project dat RoosRos Architecten in opdracht van de gemeente Ridderkerk, heeft ontworpen en begeleidt. Dit IKC zal een thuishaven bieden aan basisschool De Noord, Yes! Kinderopvang en een gemeentelijke gymzaal. Een project dat RoosRos Architecten in opdracht van de gemeente Ridderkerk, heeft ontworpen en begeleidt. Dit IKC zal een thuishaven bieden aan basisschool De Noord, Yes! Kinderopvang en een gemeentelijke gymzaal.

Ontwerp in het Groen
Het ontwerp van het IKC is doordacht en toekomstgericht, waarbij de nadruk ligt op een adaptief gebouw dat harmonieert met de groene omgeving. Het compacte gebouw kenmerkt zich door fraai gedetailleerde bakstenen gevels die een geraffineerd lijnenspel vormen. De meerzijdige oriëntatie zorgt ervoor dat de kinderopvang, basisschool en gymzaal apart bereikbaar en zichtbaar zijn en toch naadloos met elkaar verbonden.

In het hart van het gebouw wordt een dubbelhoge ontmoetingsruimte gerealiseerd die de begane grond met de verdieping verbindt. Rondom het IKC komen natuurlijke speelplaatsen die bijdragen aan een groene inbedding in de omgeving.

Natuurvriendelijk Ontwerp
Een centraal thema in het project is de verbinding met groen. Het groene karakter van de parkachtige omgeving blijft behouden en wordt versterkt door klimaat-adaptieve elementen op het plein en natuurlijke onderdelen in het gebouw. Een deel van het dak wordt bedekt met levend groen, open bestrating wordt toegepast voor een goede afwatering, en de speelplaatsen zijn zorgvuldig ingepast in de omgeving, met speciale aandacht voor de leefwereld van insecten en vogels. De bestaande groene hoofdstructuur en fraaie bomen blijven intact en worden versterkt door de nieuwe route die langs de school komt te liggen.

Flexibiliteit en Toekomstgerichtheid
Het gebouw is flexibel ontworpen met een combinatie van staalconstructie en houtskeletbouw. Deze aanpak zorgt ervoor dat het IKC niet alleen voldoet aan de huidige behoeften maar ook langdurig ingezet kan worden, met de mogelijkheid om mee te bewegen met toekomstige ontwikkelingen. Het integrale ontwerp is tot stand gekomen dankzij de samenwerking tussen RoosRos Architecten, Bouwadviesbureau Van der Ven, Beekink Installatieadviseurs, ZRi en Oostelbos Van den Berg. Binnenkort zal een start worden gemaakt met de sloopwerkzaamheden en kort daarop zal BVR Bouw starten met de bouwwerkzaamheden. De installaties zullen worden ingepast door Van Dijnsen Installatietechniek. Tijdens de uitvoering zal de bouwdirectie in handen liggen van Oostelbos Van den Berg.

 

 

   

 

 

 

 

 

 

 

 

Opdracht realisatie IKC De Noord

Hoe kan ik je helpen?

Vakantiesluiting 2024! Van 22 juli tot 2 augustus hebben wij (bouwvak)vakantie. Natuurlijk is onze service- en onderhoudsdienst gewoon bereikbaar tijdens deze periode.

Volg ons op social media