Locatie: Rucphen
Opdrachtgever: Gemeente Rucphen
Architect: De Twee Snoeken te Den Bosch

Nieuwbouw MFA Rucphen in Rucphen

Een bibliotheek, een sporthal, vergaderruimtes en een ontmoetingsruimte op één plek

2018


Sep van Ekeren

Sep van Ekeren

Bedrijfsleider BVR Bouw

Neem contact op
Goof van der Linden

Goof van der Linden

Bedrijfsleider BVR Bouw Gorinchem

Neem contact op

Naast het oude raadhuis, midden in het centrum van Rucphen, heeft BVR Bouw Gorinchem samen met BVR Bouw de bouw van gemeenschapshuis Agora gerealiseerd.

In een multifunctioneel gebouw van circa 1.800 m² zijn een theaterzaal, een sportzaal en ruimtes voor diverse lokale verenigingen gerealiseerd. Via de foyer, die overloopt in een buitenterras, is een verbinding gelegd met een nieuw plein midden in de dorpskern. De multifunctionele accommodatie is samen met het plein gezichtsbepalend voor de dorpskern van Rucphen.

Vraag

Realiseer MultiFunctionele Accommodatie in Ruchpen met een oppervlakte van 1.800 m² wat samen met het plein gezichtsbepalend is voor de dorpskern van Rucphen.

Resultaat

Het uiteindelijk opgeleverde resultaat door BVR aan de gemeente Ruchpen is een modern en multifunctioneel gebouw welke centraal staat in Ruchpen. Het gebouw bevat onder andere:

  • Een sportzaal
  • Ruimtes voor diverse lokale verenigingen
  • Een theaterzaal
  • Foyer die overloopt in een buitenterras
  • Bibliotheek
  • Ontmoetingsruimte

Daarnaast is het gebouw ontworpen om zoveel mogelijk multifunctioneel te zijn en kan het dus ook voor verschillende activiteiten en evenementen gebruikt worden. 

Concept

De MFA is bedoeld als ontmoetingsplek voor de inwoners van Rucphen en omgeving, en biedt onderdak aan verschillende voorzieningen. Het gebouw is ontworpen om zoveel mogelijk multifunctioneel te zijn en kan dus voor verschillende activiteiten en evenementen gebruikt worden. 

Werkmaatschappijen

Tonny Vromans en Peter Suijkerbuijk over BVR Groep

"Wij zijn een no-nonsense familiebedrijf"

"Wat maakt BVR Groep zo bijzonder? Als familiebedrijf zijn we breed georiënteerd met projectontwikkeling en werkmaatschappijen die zich richten op diverse doelgroepen. We onderscheiden ons door onze innovatiekracht, duurzaamheid en transparantie. Ervaar het zelf!" - Tonny Vromans, Directeur.

Hoe kan ik je helpen?

Vakantiesluiting 2024! Van 22 juli tot 2 augustus hebben wij (bouwvak)vakantie. Natuurlijk is onze service- en onderhoudsdienst gewoon bereikbaar tijdens deze periode.

Volg ons op social media