Locatie: Roosendaal
Opdrachtgever: Woonvoorziening 't Zand B.V.
Architect: Grassodenridder Architecten Bergen op Zoom

WoZoCo 't Zand in Roosendaal

Eigentijds woonzorgcomplex met unieke binnentuinen

2017


Sep van Ekeren

Sep van Ekeren

Bedrijfsleider BVR Bouw

Neem contact op

BVR Groep realiseerde (in samenwerking met Koninvest Vastgoed B.V. en Victorem Investments N.V. uit Roosendaal) de nieuwbouw van een eigentijds woonzorgcomplex voor mensen met een beperking. Het complex is gerealiseerd voor de langdurige huisvesting van uiteenlopende cliënten van de Stichting Dag en Woonvoorziening Verstandelijk Gehandicapten (SDW).

Het woonzorgcomplex biedt onderdak aan vijf woongroepen van ieder acht bewoners. Daarnaast heeft dit moderne nieuwbouwpand zestien appartementen voor bewoners die individueel wonen maar altijd terug kunnen vallen op gekwalificeerde medewerkers. Verder beschikt de locatie over een grote multifunctionele ruimte, waar ook dagbesteding gegeven gaat worden. Opvallend zijn de twee binnentuinen, waar echte belevingstuinen van zijn gemaakt. Met kippenhok, kweektafels op hoogte zodat je er met een rolstoel aan kunt werken, een waterpartij en terras. Het gebouw is gesitueerd op de plek waar ooit Zwembad ’t Zand heeft gestaan.

Vraag

Realiseer een woonzorgcomplex voor mensen met een beperking waarbij is nagedacht over langdurige huisvesting van uiteenlopende clienten.

Resultaat

Het eigentijdse woonzorgcomplex van BVR Groep biedt langdurige huisvesting voor cliënten van SDW. Het pand beschikt over vijf woongroepen en zestien individuele appartementen met gekwalificeerde medewerkers en een grote multifunctionele ruimte voor dagbesteding. Twee binnentuinen met belevingstuinen maken het pand compleet.

Concept

Het concept idee achter het woonzorgcomplex is het bieden van langdurige huisvesting aan mensen met een beperking in een eigentijds en multifunctioneel nieuwbouwpand. Het pand biedt onderdak aan woongroepen en individuele bewoners, met gekwalificeerde medewerkers en multifunctionele ruimtes, inclusief belevingstuinen.

Werkmaatschappijen

Tonny Vromans en Peter Suijkerbuijk over BVR Groep

"Wij zijn een no-nonsense familiebedrijf"

"Wat maakt BVR Groep zo bijzonder? Als familiebedrijf zijn we breed georiënteerd met projectontwikkeling en werkmaatschappijen die zich richten op diverse doelgroepen. We onderscheiden ons door onze innovatiekracht, duurzaamheid en transparantie. Ervaar het zelf!" - Tonny Vromans, Directeur.

Hoe kan ik je helpen?

Volg ons op social media