Locatie: Roosendaal
Opdrachtgever: Coresta Design & Build B.V.
Architect: Studio Kaart te Baarn

De Douanier in Roosendaal

Van douanekantoor naar appartementencomplex

2017


Sep van Ekeren

Sep van Ekeren

Bedrijfsleider BVR Bouw

Neem contact op

BVR Bouw realiseerde in opdracht van Coresta de transformatie van het voormalige douanekantoor in het centrum van Roosendaal tot appartementencomplex.

Dit bestaande kantoorpand van ca. 5.500 m² heeft in het verleden diverse gebruikers gehad en nu heeft BVR Bouw in opdracht van Coresta Design & Build de herbestemming gerealiseerd. Het gebouw werd van binnen geheel gestript waarna het opnieuw afgebouwd is tot 49 appartementen verdeeld over de 5 verdiepingen. De begane grond omvat een flexibele plint waar in eerste instantie een kantoorgedeelte komt en waar het overige deel zal nog nader zal worden ingevuld. De gevel is door middel van het vervangen van de kozijnen, het hangen van balkons en het schilderwerk compleet opgefrist.
Dinsdag 4 juli 2017 verrichte wethouder Toine Theunis de officiële opening van De Douanier aan het Kadeplein in Roosendaal.

Vraag

Transformeer het voormalige douanekantoor van 5.500 m² tot een appartementencomplex met 49 appartementen verdeeld over 5 verdiepingen.

Resultaat

Uiteindelijk zijn er 49 appartementen opgeleverd en is de gevel door middel van het vervangen van de kozijnen, het hangen van balkons en het schilderwerk compleet opgefrist.

Concept

Het transformeren van het voormalig douanekantoor tot een moderne en duurzame woonomgeving. Hierbij worden de historische kenmerken van het gebouw behouden en het gebruik van duurzame materialen en technieken worden toegepast. 

Werkmaatschappijen

Tonny Vromans en Peter Suijkerbuijk over BVR Groep

"Wij zijn een no-nonsense familiebedrijf"

"Wat maakt BVR Groep zo bijzonder? Als familiebedrijf zijn we breed georiƫnteerd met projectontwikkeling en werkmaatschappijen die zich richten op diverse doelgroepen. We onderscheiden ons door onze innovatiekracht, duurzaamheid en transparantie. Ervaar het zelf!" - Tonny Vromans, Directeur.

Hoe kan ik je helpen?

Volg ons op social media