Locatie: Roosendaal
Opdrachtgever: Logicor
Architect: Palazzo

DC Logicor in Roosendaal

BVR bouwt duurzaam magazijn/distributiecentrum voor Logicor in Roosendaal

2024


Sep van Ekeren

Sep van Ekeren

Bedrijfsleider BVR Bouw

Neem contact op

Aan de Tussenriemer 6 in Roosendaal bouwt BVR Bouw in opdracht van Logicor een nieuw en duurzaam distributiecentrum. Voor dit doel is een verouderd magazijn gesloopt om plaats te maken voor de nieuwbouw. De oppervlakte van het totale perceel is 35.000 m². Het nieuw te bouwen bedrijfsbouw telt ruim 24.000 m² bvo. 

Hergebruik en recycling

Met het nieuwe centrum legt Logicor de nadruk op het hergebruiken en recyclen van materialen die zijn verkregen uit het sloopproces. Het  toekomstige centrum wordt niet alleen opgeleverd met een BREEAM-NL Excellent certificering, maar krijgt ook geavanceerde technologieën, zoals LED-verlichting, zonnepanelen, warmtepompen voor verwarming en koeling, en een aantal laadstations voor elektrische voertuigen. Bovendien gaat het nieuwe distributiecentrum beschikken over een off-grid energiebeheersysteem voor de opslag van duurzame energie. Dit systeem waarborgt een betrouwbare en toekomstbestendige  energievoorziening, helpt de CO2-voetafdruk te verkleinen en maakt tevens slimmere energieaankoop mogelijk voor een hogere piekconsumptie.

Start bouw: juni 2024. De oplevering van het project staat gepland voor februari/maart 2025.

Werkmaatschappijen

Tonny Vromans en Peter Suijkerbuijk over BVR Groep

"Wij zijn een no-nonsense familiebedrijf"

"Wat maakt BVR Groep zo bijzonder? Als familiebedrijf zijn we breed georiƫnteerd met projectontwikkeling en werkmaatschappijen die zich richten op diverse doelgroepen. We onderscheiden ons door onze innovatiekracht, duurzaamheid en transparantie. Ervaar het zelf!" - Tonny Vromans, Directeur.

Hoe kan ik je helpen?

Vakantiesluiting 2024! Van 22 juli tot 2 augustus hebben wij (bouwvak)vakantie. Natuurlijk is onze service- en onderhoudsdienst gewoon bereikbaar tijdens deze periode.

Volg ons op social media