Locatie: Roosendaal
Opdrachtgever: Ons Middelbaar Onderwijs Tilburg
Architect: Ector Hoogstad Architecten Rotterdam

Da Vinci College in Roosendaal

Een stad in het klein

2016


Sep van Ekeren

Sep van Ekeren

Bedrijfsleider BVR Bouw

Neem contact op

BVR Groep B.V. heeft de aanbesteding gewonnen voor de bouw van het nieuwe Da Vinci College aan de Bovendonk in Roosendaal. De School krijgt een capaciteit voor ongeveer duizend leerlingen. Het gebouw, met een oppervlakte van 13.500m², wordt gebouwd op de locatie van het voormalige Jan Tinbergen College aan de Bovendonk in Roosendaal. Van het bestaande complex wordt een groot gedeelte hergebruikt en opgetopt en aan de nieuwbouw verbonden. Het nieuwe Da Vinci wordt een ‘stad in het klein’ met binnenpleinen, terrassen, een boulevard en een wintertuin.

Vraag

Bouw een school die een capaciteit heeft voor ongeveer duizend leerlingen, met een oppervlakte van 13.500m².

Resultaat

Het Davinci College is gerealiseer om verschillende soorten leeractiviteiten te ondersteunen, van individueel werken tot groepsprojecten en praktische trainingen. Dit is bereikt door middel van open leeromgevingen, veel daglicht en verschillende soorten ruimtes, zoals klaslokalen, labs en werkplaatsen. Het gebouw is opgeleverd om zo energie-efficiënt mogelijk te zijn, met behulp van verschillende technologieën zoals zonnepanelen en warmtepompen. 

Concept

Het concept van het gebouw richt zich op duurzaamheid, flexibiliteit en een inspirerende leeromgeving. Het gebouw is ontworpen om een open en uitnodigende sfeer te creëren, waarin leerlingen en docenten elkaar gemakkelijk kunnen ontmoeten en samenwerken.

Werkmaatschappijen

Tonny Vromans en Peter Suijkerbuijk over BVR Groep

"Wij zijn een no-nonsense familiebedrijf"

"Wat maakt BVR Groep zo bijzonder? Als familiebedrijf zijn we breed georiƫnteerd met projectontwikkeling en werkmaatschappijen die zich richten op diverse doelgroepen. We onderscheiden ons door onze innovatiekracht, duurzaamheid en transparantie. Ervaar het zelf!" - Tonny Vromans, Directeur.

Hoe kan ik je helpen?

Volg ons op social media