Locatie: Roosendaal
Opdrachtgever: BVR Groep B.V.
Architect: Stijl Architectuur B.V.

De Ambachtsschool in Roosendaal

Van leerlingen naar bewoners: de Ambachtsschool gaat back to school!

2019


Sep van Ekeren

Sep van Ekeren

Bedrijfsleider BVR Bouw

Neem contact op

De Ambachtsschool is een bijzonder herontwikkelingsproject, waarbij de oorspronkelijke RK Nijverheidsschool St. Joseph aan de Laan van Henegouwen is getransformeerd tot eigentijds woongebouw. De klaslokalen van het als ‘RK Nijverheidsschool St. Joseph’ opgerichte schoolgebouw, waar meer dan 60 jaar lessen gevolgd zijn, zijn getransformeerd tot appartementen en maisonnettes.

In 2016 volgde de laatste lichting leerlingen onderwijs in het karakteristieke schoolgebouw. In de zomer van dat jaar kwam het gebouw leeg te staan en werden de eerste voorbereidingen getroffen voor zijn nieuwe bestemming als woongebouw. Deze transformatie is voor Roosendaalse begrippen zeer ongebruikelijk – en daarom zeer uniek. Zodoende schrijft de Ambachtsschool, ruim zestig jaar na zijn oprichting, opnieuw geschiedenis.

In januari 2018 is BVR Bouw gestart met de bouwvoorbereiding van fase 1, dit betreft de transformatie, bestaande uit:

  • 8 appartementen
  • 4 eengezinswoningen
  • 10 maisonnettes
  • 2 penthouses

In de periode van april t/m juli 2019 zijn alle woningen opgeleverd. De woningen zijn ruim opgezet en hebben een privé buitenruimte in de vorm van een tuin of dakterras. De maisonnettes en penthouses zijn bereikbaar via een lift. Rond het woongebouw is het heerlijk toeven in de buitenruimte. Wat deze woningen extra aantrekkelijk maakt, is hun ligging. Tussen snelweg en station, maar ook tussen park en binnenstad.

Vraag

De Ambachtsschool is een bijzonder herontwikkelingsproject, waarbij de vraag was om het oorspronkelijke RK Nijverheidsschool St. Joseph aan de Laan van Henegouwen te transformeren tot eigentijds woongebouw.

Resultaat

De voormalige RK Nijverheidsschool St. Joseph aan de Laan van Henegouwen is getransformeerd tot een eigentijds woongebouw genaamd 'De Ambachtsschool'. Het biedt 8 appartementen, 4 eengezinswoningen, 10 maisonnettes en 2 penthouses met privé buitenruimtes. Het woongebouw ligt tussen snelweg en station, maar ook tussen park en binnenstad.

Concept

Het concept bevatte de transformatie tot woongebouw met behoud van zijn historische karakter. Klaslokalen zijn omgebouwd tot appartementen en maisonnettes met privé buitenruimte en lift. De locatie tussen snelweg en station, park en binnenstad maakt de woningen extra aantrekkelijk.

Werkmaatschappijen

Tonny Vromans en Peter Suijkerbuijk over BVR Groep

"Wij zijn een no-nonsense familiebedrijf"

"Wat maakt BVR Groep zo bijzonder? Als familiebedrijf zijn we breed georiënteerd met projectontwikkeling en werkmaatschappijen die zich richten op diverse doelgroepen. We onderscheiden ons door onze innovatiekracht, duurzaamheid en transparantie. Ervaar het zelf!" - Tonny Vromans, Directeur.

Hoe kan ik je helpen?

Volg ons op social media