Locatie: Roosendaal
Opdrachtgever: Victorem Investments N.V.
Architect: Architectenbureau Palazzo

A58 LOGISTICS in Roosendaal

Roosendaal's nieuwste distributiecentrum

2021


Sep van Ekeren

Sep van Ekeren

Bedrijfsleider BVR Bouw

Neem contact op

Op 30 september 2021 heeft BVR Bouw het distributiecentrum A58 LOGISTICS Roosendaal opgeleverd. Het distributiecentrum, een ontwikkeling van Victorem Investments NV uit Roosendaal, bestaat uit twee gebouwen en is gerealiseerd door BVR Bouw B.V. Architectenbureau Palazzo tekent voor het eigentijdse ontwerp.

De beide gebouwen liggen op een terrein van ca. 63.000 m2, waarvan zo’n 43.000 m2 is bebouwd. Dit is inclusief een mezzanine vloer van 4.260 m2 en een kantoorvloer van 2.300 m2. De niet bebouwde buitenruimte biedt 20 parkeerplaatsen voor vrachtwagens en 374 parkeerplaatsen voor personenauto’s. Gebouw A beschikt over 31 loading docks, gebouw B heeft er 10. De logistieke ruimten zijn geschikt voor stellingen met een pallethoogte van 12,2 m. Het complete distributiecentrum is voorzien van een sprinklerinstallatie en gebouwd volgens BREEAM Very Good richtlijnen. Op het dak liggen 10.694 zonnepanelen. Een aantal hiervan is in verband met de BREEAM richtlijnen aan de beide gebouwen toegekend. Mede door de toepassing van zonne-energie zijn de kantoren All-Electric uitgevoerd en wordt er dus geen gebruik gemaakt van gas.

Met de oplevering van het project is ondernemend Roosendaal een modern en duurzaam distributiecentrum rijker. In combinatie met de aantrekkende economie en de uitstekende ligging van Roosendaal als ‘distributiestad’ tussen de grote steden Antwerpen en Rotterdam, heeft A58 LOGISTICS Roosendaal alles in huis om een succesvol distributiecentrum te worden. Uiteraard is er ook van een goede ontsluiting naar de A58 en A17 sprake.

Vraag

Realiseer een modern en duurzaam distributiecentrum onder de naam A58 LOGISTICS in Roosendaal. 

Resultaat

BVR Bouw heeft het A58 LOGISTICS Roosendaal distributiecentrum opgeleverd, met 2 gebouwen op een terrein van 63.000 m2. Het duurzame distributiecentrum heeft 10.694 zonnepanelen op het dak, 31 loading docks en parkeerplaatsen voor 394 auto's en vrachtwagens. Met de ligging in distributiestad Roosendaal tussen Antwerpen en Rotterdam en de uitstekende ontsluiting naar de A58 en A17, heeft het distributiecentrum alles in huis om een succes te worden.

Concept

Het concept van het project is de ontwikkeling en bouw van een modern en duurzaam distributiecentrum in Roosendaal. Het doel van het project is het bieden van een hoogwaardige oplossing voor opslag en distributie van goederen, met gebruik van duurzame technologieën en materialen, en het stimuleren van economische groei in de regio door het aantrekken van bedrijven en het creëren van werkgelegenheid.

Werkmaatschappijen

Tonny Vromans en Peter Suijkerbuijk over BVR Groep

"Wij zijn een no-nonsense familiebedrijf"

"Wat maakt BVR Groep zo bijzonder? Als familiebedrijf zijn we breed georiƫnteerd met projectontwikkeling en werkmaatschappijen die zich richten op diverse doelgroepen. We onderscheiden ons door onze innovatiekracht, duurzaamheid en transparantie. Ervaar het zelf!" - Tonny Vromans, Directeur.

Hoe kan ik je helpen?

Volg ons op social media