BVR Nieuws

Leren met aandacht voor de kneepjes van het vak!

BVR Nieuws


Sep van Ekeren

Sep van Ekeren

Bedrijfsleider BVR Bouw

Neem contact op

De 17-jarige Ben de Vries wist al vrij vroeg dat hij iets in de bouw wilde gaan doen. Een kantoorbaan ziet hij niet zitten. Buiten bezig zijn, is wel zijn ding. Via het vmbo was er gelegenheid om bij  bedrijven een kijkje te nemen. Ben koos voor een bezoek aan een bouwbedrijf en maakte op die manier tevens kennis met het reilen en zeilen op een bouwplaats. “Ik wist meteen wat ik wilde gaan doen. Toen ik mijn diploma had gehaald, heb ik me aangemeld bij de opleiding Bouwmensen Zuid-West in Bergen op Zoom.”

Uitzondering
Leermeester Jan den Biggelaar van BVR, is erg te spreken over zijn pupil. “De ene leerling is de andere leerling niet. Dat zal niemand verbazen, maar Ben is er een die er alles voor over heeft om een goede vakman te worden. Hij is leergierig, gemotiveerd, stelt vragen als hij het niet weet, pakt dingen snel op en kan bovendien zelfstandig werken. Hij heeft er echt zin in. Dat houdt hem gefocust.”

Timmerman II
De opleiding die Ben volgt, leidt op tot timmerman II. Of zoals het op de website van de opleiding staat: ‘timmerkracht, mbo 2’.  “De opleiding die ik nu volg, duurt twee jaar. In juni 2024 hoop ik klaar te zijn. Tot op heden heb ik al mijn tentamens gehaald en gaat de theorie mij goed af. Ik heb er geen hekel aan. Het hoort erbij. Als ik volgend jaar klaar ben, begin ik met de mbo 3 opleiding voor allround timmerman. Die duurt ook twee jaar.” De vakman in spé, weet wat hij wil. Als het binnen zijn ambities past, behoort over enkele jaren wellicht ook de opleiding voor (assistent) uitvoerder tot de mogelijkheden...

“Bij BVR verwachten we van de timmerlieden dat ze de opleiding allround timmerman hebben afgerond. Dat is anno nu  toch wel een minimale eis. Als Ben zo doorgaat, gaan we hem als nieuwe collega in de toekomst geheid welkom heten”, zegt Jan den Biggelaar. Dat deze leermeester daar wel eens gelijk in zou kunnen hebben, ligt voor de hand. Ben heeft het immers naar z’n zin: op school, bij BVR, thuis bij zijn ouders in Roosendaal, op de sportschool waar hij zo’n vijf keer per week te vinden is en niet te vergeten op de bouwplaats. Ben tot slot: “Er is hier bij BVR een goede werksfeer en het werk is hartstikke leuk. Ik leer iedere dag dingen bij. Laat mij maar lekker timmeren!”

   

 

 

 

 

 

 

 

 

Leren met aandacht voor de kneepjes van het vak!

Hoe kan ik je helpen?

Vakantiesluiting 2024! Van 22 juli tot 2 augustus hebben wij (bouwvak)vakantie. Natuurlijk is onze service- en onderhoudsdienst gewoon bereikbaar tijdens deze periode.

Volg ons op social media