Locatie: Leiden
Opdrachtgever: European Care Residences
Architect: Maak Architectuur

De Statenhof in Leiden

Woon-zorgcomplex gemoderniseerd

2017


Sep van Ekeren

Sep van Ekeren

Bedrijfsleider BVR Bouw

Neem contact op

Het nieuwbouwproject ‘De Statenhof’ in Leiden is 1 oktober 2017 opgeleverd. De Statenhof is een woon-zorgcomplex gelegen aan de Bachstraat in Leiden. Het complex is gebouwd in 1972 en nu geheel gemoderniseerd. Voordat we begonnen met de nieuwbouw van 45 zorgwoningen, vonden de sloopwerkzaamheden plaats. Deze bestonden uit het loskoppelen van de bestaande hoogbouw van het middengebouw en de laagbouw. Vervolgens is het middengebouw en de laagbouw gesloopt.

Daarna startte de nieuwbouw van 45 zorgwoningen, bestaande uit:

  • 7 stuks afgebouwde zorghotel-studio’s
  • 22 stuks afgebouwde woningen
  • 16 stuks casco woningen

De woningen zijn verdeeld over 5 bouwlagen, de installatieruimte komt op de dakvloer.

Vraag

Realiseer het nieuwbouwproject 'De Statenhof' met aandacht voor modernisering en bestaande hoogbouw. 

Resultaat

Het nieuwbouwproject 'De Statenhof' betrof de modernisering van een woon-zorgcomplex in Leiden. De bestaande hoogbouw werd losgekoppeld van het midden- en laagbouw, waarna deze werden gesloopt en vervangen door 45 nieuwe zorgwoningen verdeeld over 5 bouwlagen. Het project omvatte 7 zorghotel-studio's, 22 afgebouwde woningen en 16 casco woningen. De oplevering vond plaats op 1 oktober 2017.

Concept

Het doel van het nieuwbouwproject 'De Statenhof' in Leiden was om het bestaande woon-zorgcomplex te moderniseren en te voorzien van 45 nieuwe zorgwoningen. Voordat de nieuwbouw begon, werden de bestaande hoogbouw, het middengebouw en de laagbouw losgekoppeld en gesloopt. Het conceptidee was om het complex te voorzien van moderne zorgwoningen, verdeeld over vijf bouwlagen.

Werkmaatschappijen

Tonny Vromans en Peter Suijkerbuijk over BVR Groep

"Wij zijn een no-nonsense familiebedrijf"

"Wat maakt BVR Groep zo bijzonder? Als familiebedrijf zijn we breed georiënteerd met projectontwikkeling en werkmaatschappijen die zich richten op diverse doelgroepen. We onderscheiden ons door onze innovatiekracht, duurzaamheid en transparantie. Ervaar het zelf!" - Tonny Vromans, Directeur.

Hoe kan ik je helpen?

Volg ons op social media