Locatie: Dinteloord
Opdrachtgever: Suiker Unie
Architect: CIER Architecten

Villa Suiker Unie Dinteloord in Dinteloord

Renovatie Villa Suiker Unie Dinteloord

2015


Jacco van Zundert

Jacco van Zundert

Bedrijfsleider Suijkerbuijk Bouw & Services

Neem contact op

In juli 2015 was de oplevering van de verbouwing en restauratie van het monumentale kantoor en de voormalige directeurswoning van de Suiker Unie te Dinteloord.

Het plan kende enkele doelstellingen, waaronder: het vergroten van de gebruikersmogelijkheden van de panden, het terugbrengen van monumentale elementen en het weghalen van monumentale dissonanten.

Daarnaast zijn alle installaties in alle ruimten vernieuwd, achterstallig onderhoud uitgevoerd en bouwfysische onvolkomenheden opgelost.

De kozijnen in de gevels zijn aangepast en gevels zijn hersteld/gereinigd. De asbesthoudende dakleien zijn vervangen door nieuwe leien waarbij de toevoeging van dakkappellen de werkruimten inpandig deed vergroten.

Naast de monumentale “Villa” is de verbinding gemaakt door middel van een  corridor naar het centrale kantoorgebouw. In een aansluitende fase is dit kantoorgebouw geheel gestript en gemoderniseerd.

Tijdens de bouwwerkzaamheden zijn de bedrijfsactiviteiten van Suiker Unie gewoon door gegaan. Logistiek gezien was er wekelijks overleg met de opdrachtgever over welke activiteiten in planning stonden. De uitstekende samenwerking had meer weg van een bouwteam dan alleen een aanbesteding.

 

Werkmaatschappijen

Tonny Vromans en Peter Suijkerbuijk over BVR Groep

"Wij zijn een no-nonsense familiebedrijf"

"Wat maakt BVR Groep zo bijzonder? Als familiebedrijf zijn we breed georiƫnteerd met projectontwikkeling en werkmaatschappijen die zich richten op diverse doelgroepen. We onderscheiden ons door onze innovatiekracht, duurzaamheid en transparantie. Ervaar het zelf!" - Tonny Vromans, Directeur.

Hoe kan ik je helpen?

Volg ons op social media