BVR Nieuws

BVR Bouw Gorinchem realiseert nieuw bedrijfsverzamelgebouw voor Nova Watersport

BVR Nieuws


Goof van der Linden

Goof van der Linden

Bedrijfsleider BVR Bouw Gorinchem

Neem contact op

In Alphen aan den Rijn start BVR Bouw Gorinchem binnenkort met de sloop van het voormalige en gedateerde magazijn op De Werf. Voor Nova Watersport wordt op deze locatie aan de westzijde van de heringerichte Rijnhaven een nieuw bedrijfsverzamelgebouw gerealiseerd. Architect Wim de Bruijn van ‘Bureau voor Stedebouw & Architectuur’ uit Rotterdam spreekt over een stoer en robuust gebouw met een ambachtelijke uitstraling.


Nova Watersport is een full service watersportbedrijf dat in 2015 door Floris Röling en Rutger van Oosterhout als Nova Bootservice werd opgericht. Waar het aanvankelijk ging om het repareren en in-/verkopen van boten is het nu een watersportbedrijf met dealers dat boten bouwt, importeert, een eigen webshop heeft en een paar jaar geleden het eigen elektrische sloepenmerk Bold Boating op de markt bracht. De beide ondernemers hopen naast hun eigen activiteiten in hun verzamelgebouw ook andere (kleinschalige) bedrijven te kunnen verwelkomen. Floris Röling: “Op de verdieping denken wij aan kantoren en op de begane grond aan werkuitvoerende bedrijven of combinaties van beiden. Onze watersportgerichte activiteiten blijven uiteraard leidend.”

Match met de omgeving
Goof van der Linden, bedrijfsleider van BVR Bouw Gorinchem, kent de locatie. Aan de overkant, de oostzijde van de kom, realiseert het bouwbedrijf namelijk plan ‘Baronie Haven’. Na de oplevering van het Havenhuys in 2022 vindt momenteel de bouw van 3 woongebouwen (fase 3), goed voor 118 wooneenheden, plaats. “Het nieuwe NOVA kent een basement van gemêleerd, rood metselwerk en een schuine, dubbelhoge glazen opbouw aan de jachthavenzijde. Door het glas is de staalconstructie zichtbaar die het schuine dak optilt. Hierop liggen zonnepanelen. Het bakstenen basement kent grote glazen openingen die afgesloten kunnen worden met grote schuifdeuren. In het middendeel komt NOVA terug als watersportbedrijf. De twee grote (verhuis)luiken aan de zuidzijde van het plein zijn bedoeld om boten (sloepen) naar de etage te tillen. De units aan weerszijde van NOVA worden ontsloten door overluifelde entreepartijen aan de kopse zijdes, waar ook de  ontsluitingen van de etage en entresol gesitueerd zijn. Het wordt een fraai gebouw dat matcht met de omgeving.”

 

BVR Bouw Gorinchem realiseert nieuw bedrijfsverzamelgebouw voor Nova Watersport

Hoe kan ik je helpen?

Vakantiesluiting 2024! Van 22 juli tot 2 augustus hebben wij (bouwvak)vakantie. Natuurlijk is onze service- en onderhoudsdienst gewoon bereikbaar tijdens deze periode.

Volg ons op social media