Locatie: Bergen op Zoom
Opdrachtgever: Green Chemistry Campus B.V.
Architect: RO&AD Architecten B.V.

Green Chemistry Campus in Bergen op Zoom

Een initiatief van de provincie Noord-Brabant, de gemeente Bergen op Zoom, en de regionale ontwikkelingsmaatschappij REWIN West-Brabant.

2018


Sep van Ekeren

Sep van Ekeren

Bedrijfsleider BVR Bouw

Neem contact op

Op het terrein van SABIC Innovative Plastics B.V. te Bergen op Zoom heeft BVR Bouw de bouw gerealiseerd van een demoruimte voor de Green Chemistry Campus. De GCC richt zich op starters die zich willen ontwikkelen in de Biobased markt.

De nieuwbouw van de demoruimten bestaat uit drie gebouwdelen, te weten:
- Een hoge hal, van ca. 12,00 meter
- Een lage hal, van ca. 6,50 meter
- Een algemeen deel met entree, pantry, flex werkplekken e.d., van ca. 3,50 meter

Het gebouw is voorzien van een vloeistofdichte betonnen vloer gefundeerd op een betonnen randbalk, onderheid door betonnen palen. De hoofdraagconstructie is voornamelijk in staal uitgevoerd. De gevel bestaat uit betonnen sandwichelementen. Daarboven werd de gevel uitgevoerd door middel van stalen geïsoleerde binnendozen met een stalen buitenbeplating. Het dak bestaat uit stalen dakplaten met daarop isolatie en een dakbedekking. In de bouw is zoveel mogelijk het principe van Cradle-to-Cradle (C2C) en het gebruik van biobased materialen toegepast.

Vraag

Realiseer de demoruimten voor de Green Chemistry Campus bestaande uit drie gebouwdelen op het terrein van SABIC Innovative Plastics B.V.

Resultaat

BVR Bouw heeft devolgende drie demoruimte opgeleverd:

  • Een hoge hal, van ca. 12,00 meter
  • Een lage hal, van ca. 6,50 meter
  • Een algemeen deel met entree, pantry, flex werkplekken e.d., van ca. 3,50 meter

Concept

Bij de bouw van de drie demoruimten worden zoveel mogelijk het principe van Cradle-to-Cradle (C2C) en het gebruik van biobased materialen toegepast. Het doel van de Green Chemistry Campus is om duurzame chemie en biobased productie te stimuleren en te ondersteunen, waarbij het milieu zo min mogelijk wordt belast en tegelijkertijd economische groei wordt gerealiseerd. Hiermee is ook rekening gehouden in het concept van de Green Chemistry Campus.

Werkmaatschappijen

Tonny Vromans en Peter Suijkerbuijk over BVR Groep

"Wij zijn een no-nonsense familiebedrijf"

"Wat maakt BVR Groep zo bijzonder? Als familiebedrijf zijn we breed georiƫnteerd met projectontwikkeling en werkmaatschappijen die zich richten op diverse doelgroepen. We onderscheiden ons door onze innovatiekracht, duurzaamheid en transparantie. Ervaar het zelf!" - Tonny Vromans, Directeur.

Hoe kan ik je helpen?

Vakantiesluiting 2024! Van 22 juli tot 2 augustus hebben wij (bouwvak)vakantie. Natuurlijk is onze service- en onderhoudsdienst gewoon bereikbaar tijdens deze periode.

Volg ons op social media