Locatie: Bergen op Zoom
Opdrachtgever: BVR VastgoedOntwikkeling B.V.
Architect: Grosfeld Bekkers van der Velde Architecten

ANNO52 in Bergen op Zoom

Van warenhuis naar woongebouw

2022


Sep van Ekeren

Sep van Ekeren

Bedrijfsleider BVR Bouw

Neem contact op

In de voormalige V&D in hartje Bergen op Zoom heeft BVR Groep 45 appartementen gerealiseerd, met eigen parkeerplaats en berging in de kelder. Welkom in ANNO52! Het pand dat anno 1952 werd gebouwd als warenhuis heeft dus een ware metamorfose ondergaan.

45 fonkelnieuwe woningen, met behoud van de authenticiteit van het gebouw. Dat was onze missie. De voormalige V&D is cultuurhistorisch van grote waarde voor Bergen op Zoom en zelfs zeldzaam door zijn architectuur en gaafheid. De hoofdvorm is sinds 1959 niet gewijzigd. Bewoners zien dan ook de mooiste delen terug. De hoge plafonds, de authentieke verdiepingen, de balken van ruw beton. Maar dan overgoten met daglicht en ingedeeld in 45 appartementen die compleet van elkaar verschillen. Wonen in dit gebouw is uniek wonen.

Architect Pascal Grosfeld tekende voor het transformatieontwerp waarbij hij het oude warenhuis transformeerde naar een modern en duurzaam woongebouw met alle gemakken en comfort van nu. Omdat de oorspronkelijke constructie van het gebouw niet sterk genoeg was om een extra bouwlaag te dragen, zijn er (extra) funderingspalen (boorpalen) aangebracht die door de keldervloer de grond in gingen. Hierdoor kon het gestripte gebouw in combinatie met een nieuwe staalconstructie worden verstevigd.

In juni 2020 is gestart met de constructieve sloop van het oude pand. Hierbij is de dakvloer en volledige tweede verdieping verwijderd, ook zijn de gevels verwijderd alsmede diverse bouw- en vloerdelen. De sloopwerkzaamheden waren in november afgerond waarna is gestart met de wederopbouw. In juni 2021 was de viering van het hoogste punt. In het eerste kwartaal van 2022 zijn alle appartementen opgeleverd aan de bewoners.

Op de begane grond bevinden zich de hoofdingang, commerciële ruimten en de fietsenberging. In de voormalige warenhuiskelder zijn parkeerplaatsen en bergingen voor de bewoners ondergebracht. De woningen zijn te vinden op de 1e, 2e en 3e verdieping met op de 1e verdieping tevens een binnentuin die ook vanaf de 2e en 3e verdieping zichtbaar is. ANNO52 telt 16 tuin-, 21 stads- en 8 dakappartementen. Het overgrote deel van de woningen kent verschillende indelingen.


Het energiezuinige en duurzame karakter van ANNO52 is o.a. terug te vinden in de toepassing van een warmtepomp en automatische ventilatie. Het gebouw (en dus ook de woningen) is bovendien volledig gasloos en uitgerust met LED-verlichting. In combinatie met voornamelijk  natuurlijke materialen zoals steen, hout en glas van hoogwaardige kwaliteit is van een grote mate van duurzaamheid sprake. Het mooie van ANNO52 is dat bewoners genieten van moderne luxe en comfort, maar nog steeds ‘de vertrouwde sfeer van toen’ kunnen voelen.


Dit is wat wonen in ANNO52 zo bijzonder maakt!

Vraag

Transformeer de voormalige V&D-winkel tot 45 appartementen met behoud van de authenticiteit van het gebouw met energiezuinige voorzieningen en het unieke karakter van ANNO52.

Resultaat

BVR Groep heeft het voormalige V&D-gebouw in Bergen op Zoom omgetoverd tot ANNO52, een modern en duurzaam woongebouw met 45 appartementen. Het resultaat: behoud van authenticiteit, luxe en comfort voor bewoners, duurzame voorzieningen en uniek wonen.

Concept

Het concept omvat duurzame en energiezuinige voorzieningen en biedt bewoners het unieke karakter van wonen in een historisch pand met modern comfort.Daarnaast is het concept van ANNO52 gericht op het behoud van de authentieke kenmerken van het gebouw, gecombineerd met moderne luxe en hoogwaardige afwerkingen.

Werkmaatschappijen

Tonny Vromans en Peter Suijkerbuijk over BVR Groep

"Wij zijn een no-nonsense familiebedrijf"

"Wat maakt BVR Groep zo bijzonder? Als familiebedrijf zijn we breed georiënteerd met projectontwikkeling en werkmaatschappijen die zich richten op diverse doelgroepen. We onderscheiden ons door onze innovatiekracht, duurzaamheid en transparantie. Ervaar het zelf!" - Tonny Vromans, Directeur.

Hoe kan ik je helpen?

Vakantiesluiting 2024! Van 22 juli tot 2 augustus hebben wij (bouwvak)vakantie. Natuurlijk is onze service- en onderhoudsdienst gewoon bereikbaar tijdens deze periode.

Volg ons op social media