BVR Nieuws

Gebiedsontwikkeling in volle gang

BVR Nieuws


Goof van der Linden

Goof van der Linden

Bedrijfsleider BVR Bouw Gorinchem

Neem contact op

In Alphen aan den Rijn realiseert BVR Bouw Gorinchem de 3e fase van de gebiedsontwikkeling Baronie Haven. Deze fase omvat 118 woningen, verdeeld over 3 woongebouwen. Projectmanager Nico Swart over het prestigieuze project dat in bouwteamverband tot stand komt en in het 3e kwartaal van 2024 wordt opgeleverd.

“De herontwikkeling van het gebied omvat de transformatie van de voormalige Chocoladefabriek ‘De Baronie’ naar een nieuw en verkeersvrij woon-, winkel- en werkgebied. Na eerst het 34 appartementen tellende Havenhuys te hebben gebouwd, zijn we nu bezig met de 3e fase. Het betreft ‘De Havensuites’, ‘De Havenmeester’ en ‘Het Havenkwartier’, samen goed voor resp. 43, 63 en 12 wooneenheden”, legt Swart uit.

Ruwbouw/betonwerk
Op de bouwplaats is goed te zien dat er aan 3 gebouwen tegelijkertijd wordt gewerkt. De ruwbouw  wordt met zowel prefab betonelementen, o.a. (HSB) wanden, alsook door het beton in het werk te storten, opgetrokken. Swart: “De leidingen voor de e-installatie en de zonnepanelen zijn fabrieksmatig in de wanden ingebracht en worden aan de vloeren gekoppeld. De balkons, trappen en galerijen worden met behulp van zgn. ‘Isokorven’ gelijktijdig met de verdiepingsvloeren aangebracht. Dat geldt ook voor de mantelbuizen van het nutstracé die in het beton worden ingestort.

Over een paar weken beginnen we met metselen. Met de voorbereidingen hiervoor zijn we inmiddels gestart.”

Baronie Haven

Hoe kan ik je helpen?

Volg ons op social media