Locatie: Houten
Opdrachtgever: Stedin Netbeheer BV
Architect: Vicoma Engineering

Nieuwbouw 50/21kV Station Houten in Houten

Een significante verbetering voor de energie-infrastructuur in de regio

2022


Goof van der Linden

Goof van der Linden

Bedrijfsleider BVR Bouw Gorinchem

Neem contact op

BVR Bouw Gorinchem, een toonaangevend bouwbedrijf in Nederland, heeft in opdracht van Stedin, de regionale netbeheerder van elektriciteit en gas in de provincie Zuid-Holland en Utrecht, een belangrijke mijlpaal bereikt. Op de Schonauwenseweg in Houten heeft het bedrijf eind oktober 2022 het 50kV Station opgeleverd. Het project omvatte de nieuwbouw van twee 50kV trafocellen en een trafostation met twee 21kV secties en bijbehorende ruimtes. Dit project werd gestart in eind 2021 en is nu succesvol afgerond.

Het is een belangrijk onderdeel van de infrastructuur van Stedin om de energievoorziening in de regio te waarborgen en te verbeteren. Het 50kV Station in Houten is een modern, geavanceerd en duurzaam energiestation dat geschikt is voor de groeiende vraag naar energie in de regio. Het station is uitgerust met state-of-the-art technologie en apparatuur, waaronder hoogspanningskabels, schakelaars, transformators en beveiligingssystemen, die ervoor zorgen dat de energie efficiënt en betrouwbaar wordt geleverd aan de huishoudens en bedrijven in de omgeving.

Het project vereiste een strakke planning en een goed doordachte aanpak om ervoor te zorgen dat de bouw van het station op tijd en binnen het budget werd afgerond. Het bouwteam van BVR Bouw Gorinchem heeft nauw samengewerkt met Stedin om ervoor te zorgen dat aan alle eisen en normen werd voldaan.

Het 50kV Station in Houten zal een belangrijke rol spelen bij het faciliteren van de energietransitie in de regio, waarbij de nadruk ligt op het verminderen van de CO2-uitstoot en het stimuleren van hernieuwbare energiebronnen. Het station kan in de toekomst worden uitgebreid om te voldoen aan de groeiende energievraag en zal een essentiële rol spelen in het waarborgen van de energievoorziening voor de komende decennia.

BVR Bouw Gorinchem is trots op de succesvolle oplevering van dit project en blijft zich inzetten voor het leveren van hoogwaardige bouw- en infrastructuurprojecten in Nederland. Het bedrijf heeft een sterke reputatie opgebouwd als betrouwbare partner in de bouwsector en zal blijven bijdragen aan de ontwikkeling van de infrastructuur van Nederland.

Vraag

Realiseer twee 50kV trafocellen en een trafostation met daarin twee 21kV secties met bijbehorende ruimten.

Resultaat

Het station is uitgerust met moderne technologie en hoogwaardige apparatuur om de transmissie en distributie van elektriciteit efficiënt te beheren. Het biedt de mogelijkheid om zowel 50kV- als 21kV-spanningen te schakelen en te transformeren, waardoor het station flexibel en aanpasbaar is aan de veranderende behoeften van het elektriciteitsnetwerk.

Concept

Het station is ontworpen en gebouwd om de groeiende vraag naar elektriciteit te ondersteunen en een betrouwbare stroomvoorziening te waarborgen voor de gemeenschap van Houten en omliggende gebieden. 

Werkmaatschappijen

Tonny Vromans en Peter Suijkerbuijk over BVR Groep

"Wij zijn een no-nonsense familiebedrijf"

"Wat maakt BVR Groep zo bijzonder? Als familiebedrijf zijn we breed georiƫnteerd met projectontwikkeling en werkmaatschappijen die zich richten op diverse doelgroepen. We onderscheiden ons door onze innovatiekracht, duurzaamheid en transparantie. Ervaar het zelf!" - Tonny Vromans, Directeur.

Hoe kan ik je helpen?

Volg ons op social media